FART

Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

onsdag den 30. september 2009

Short Story Soendag: \ "Hands \" ved Sherwood Anderson


\ "Hands \" er Sherwood Anderson's bedst kendte historie. Den fører ned af hans samling Winesburg, Ohio, som er et portræt af den lille by USA i begyndelsen af det 20. århundrede. Winesburg, har Ohio blevet affyret op her og der i anmeldelser af Elizabeth Strout's Pulitzer Prize winning bog Olive Kitteridge. Begge er novellesamlinger, der deler en fælles karakter. I Ms Strout bog titlen tegn vises i hver historie, i Mr. Anderson's titlen tegn er selve byen, hvor alle historierne er indstillet.

\ "Hands \" er historien om Wing Bittlebaum, der har skjult i Winesburg i tyve år, der bor alene i huset, han har arvet fra sin tante. Han er kendt i hele byen for sine hænder, som altid er i bevægelse. Når han taler de flyver rundt i næver og masede på en overflade, han kan finde, når han samler jordbær de indsamler mere end nogen andre i byen. Det var ikke altid sådan.
Wing Bittlebaum plejede at være en skolelærer, en meget god skolelærer. Han havde en nem måde med sine elever, som han elskede, og som elskede ham. Men ingen i Winesburg kender denne om ham. Hans eneste nære ven i Winesburg er George Willard, en ung mand bare forlader skolen for enten arbejde eller skole, han ikke kender endnu. George besøg Wing, som rådgivere, ham om forskellige emner, nogle gange giver George den inspirerende taler, at han skal have en gang givet til sine elever.
Wing Biddlebaum blev helt inspireret. For en gangs skyld glemte han hænderne. Langsomt vandt frem og lå på George Willard's skuldre. Noget nyt og dristige kom ind i den stemme, der talte. \ "Du skal prøve at glemme alt, hvad du har lært, \" sagde den gamle mand. \ "Du skal begynde at drømme. Fra dette tidspunkt skal du lukke dine ører til det brusende af stemmerne. \"
Pause i sin tale, så Wing Bittlebaum længe og inderligt på George Willard. Hans øjne glødede. Igen han hævede hænder til at kærtegne drengen og derefter et kig i rædsel hen over hans ansigt.
Wing Bittlebaum har aldrig gjort noget forkert med nogen, men han er kommet til at tro på hvad folk sagde om ham tyve år siden, da han mistede sin pædagogiske arbejde og blev drevet ud af byen. Han har ikke tillid til hans hænder. Han har ikke tillid til sig selv. \ "Hands \" er ofte læses som en historie om en closeted homoseksuel mand, men jeg er ikke så sikker. Hvis Wing Bittlebaum var en gift mand, at han lagde armen om en studerende ville have generet nogen, der ikke i 1900-tallet. Han har ingen sexlyst overhovedet, så han er ikke historien om en pædofil enten. Hans historie handler om homofobi, ikke om homoseksualitet. Han er så bange for hvad folk vil tænke om ham, at han er vokset til at frygte hans egne hænder, vil foretage en almindelig gestus af kærlighed, en at en gift mand ikke ville tænke over det.
Hvis du ønsker at deltage i novellekonkurrence søndag er du velkommen til at bruge Mr. Linky nedenfor. Jeg er stadig søger at tilføje historier til listen af 1001 Short Stories You Must Read Before You Die også. Klik her for at se den aktuelle liste af historier og foreslå dine egne favoritter. \ "Hands \" er allerede på listen.