FART

Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

søndag den 19. juli 2009

Irakiske undersoegelse ser video af misbrug

En offentlig undersøgelse af dødsfald af en irakiske civile i britiske militære varetægtsfængslet for seks år siden er grund til at åbne.

Baha Mousa, 26, døde under tilbageholdelse af soldater fra det tidligere Queen 's Lancashire Regiment efter anholdelsen på et Basra hotel med ni andre irakere.

I 2007, en britisk soldat blev fængslet for umenneskelig behandling og forsvarsministeriet har betalt £ 2.8m i kompensation.

Undersøgelsen, ledet af Sir William Gage, vil fokusere på død, fanger 'behandling og britiske hær metoder.

Den indledende redegørelse af Gerard Elias QC, rådgiver for den undersøgelse, forventes at tage to uger, og hele spørgen om året.

Det vil blive opdelt i fire moduler, som vil undersøge:

Historie "conditioning" teknikker, der anvendes af britiske tropper, mens afhøring fanger fra Nordirland i begyndelsen af 1970'erne til invasionen af Irak i marts 2003 Hvad er der sket med hr. Mousa og andre irakiske fanger Uddannelse og kommandovejen Etaper siden 2003, og eventuelle anbefalinger for fremtiden

Hr. Mousa blev arresteret på Haitham Hotel i Basra, hvor han arbejdede som receptionist, den 14. september 2003.

Britiske soldater leder efter våben fundet overgreb rifler, pistoler og mistænkes bombefremstillingsudstyr.

Hotel personalet insisterede de våben blev anvendt til sikkerhed, men hr. Mousa og ni andre irakiske civile blev taget til et flygtningecenter under mistanke for at være oprørere.

To dage senere hr. Mousa var død. En obduktion viste han lidt kvælning og havde mindst 93 skader på sin krop, herunder sprunget ribben og en brækket næse.

Efter en indledende undersøgelse af Royal Military Police, en seks-måneders domstol undtagelsestilstanden fulgte med syv soldater vender krigsforbrydelser gebyrer i forbindelse med hr. Mousa 's død.

I april 2007, alle på nær en blev afsluttet på alle punkter på Bulford Camp i Wiltshire, men cpl Donald Payne, 36, blev fængslet i et år og afskediget fra hæren.

Søvn

Han blev også den britiske 's første dømt krigsforbryder i henhold til Den Internationale Straffedomstol Act.

Retten martial afsløret forvirring blandt militære officerer om, hvorvidt "conditioning" teknik - den "blødgøringspunkt up" af fanger før forhør - var lovlige eller ej.

Metoder kan omfatte hooding berøve fanger søvn, samt gøre dem stå med knæene bøjet og hænder fremstrakt.

Anklagere fortalte retten martial teknikker blev forbudt i henhold til Genève-konventionen, men soldater sagde, at de var almindelig praksis inden for nogle militære enheder i Basra i 2003.

I juli sidste år arkiv indvilligede i at betale £ 2.83m i erstatning til familierne til hr. Mousa og de ni andre mænd tilbageholdt med ham.

Attorney General Baroness Scotland har fastslået, at enhver soldater vidneudelukkelsesgrund at undersøgelsen vil være immune over for disciplinære foranstaltninger, selv om det tyder på de har løjet eller tilbageholdt oplysninger tidligere.

Deres eget vidneudsagn også kan ikke bruges til at afgøre, om at retsforfølge dem, men beviser fra andre vidner kan stadig føre til en straffesag.

Næsten alle britiske tropper blev trukket tilbage fra Irak til sommer.