FART

Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

torsdag den 23. september 2010

DVD Review: Carving svenske Woodenware

Jeg først hørte om Carving svenske Woodenware dvd (1990) fra en blog indlæg af Peter Follansbee og straks kontaktede Drew Langsner omkring køber en kopi.

Jögge Sundqvist packs en enorm mængde information i en time og viser dig med fuld klarhed hvordan man laver en dej skål og ske ved hjælp af kun håndværktøj.

Først han deler en log i to og forklarer, hvorfor han vælger den ene halvdel over den anden for dejen skål. Så han bruger sin økse til at oprette en flad overflade på den konvekse side, der bliver bunden af skålen. Han ru-figurer på indersiden med en Skarøkse og forklarer et passende værktøj greb og holdning for maksimal indflydelse.

Dernæst bruger han snit til at afslutte indersiden, så arbejder udenfor med en økse. Jögge samtaler under hele filmen, forklarer sikkert procedurer, skål design og værktøj brug.

Når ydersiden af skålen er formet, han raffinerer den på arbejdsbordet med bugthøvl, Båndkniv og fly.

Jeg var overrasket over at se, at han ikke har brugt en barbering hest. I stedet arbejdede han dejen skålen på en arbejdsbænk og træstub og skar skeer i skødet.

Den anden halvdel af filmen viser, hvordan man skære skeer. Han viser to måder at uslebne formen ud: med en drejning så og med en økse. Han forklarer, hvad de skal kigge efter, når du vælger en filial og hvordan de vil udforme skeen for brugervenlighed.

Altid sikkerhed bevidst, Jögge bruger en masse tid på at forklare korrekt kniv greb og hvordan, ved hjælp af disse teknikker, kan du ikke skære dig selv.

Han former den skeer med lige og skæve knive og snit, og så viser hvordan man skære dekorative elementer.

Jögge bruger linolie (ikke kogt) på skeer og skåle til en naturlig finish.

På billedet ovenfor viser alle de værktøjer, du har brug for, hvis du gerne vil lave dine egne woodenware. Og den første \ "værktøj \" på din liste bør Jögge's video. Jeg kan ikke sige nok godt om det.

-----------

Hvis du er interesseret i at lære fra Jögge personligt, er der stadig plads i en af de klasser, han underviser i sommer på Country Workshops: Svensk Sløjd Craft

lørdag den 11. september 2010

NHS ryste-up \ 'haender befoejelse til praktiserende laeger \'

Praktiserende læger kunne udleveres ansvar og budgetter for mange sundhedstjenester under en radikal ryste op på NHS i England.

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.

mandag den 6. september 2010

Og god tid havde haft af alle.

Jeg håber, at alle havde en god påske søndag havde vi en indsamling af familie og venner på DragonFly dag, vejret var perfekt til en havefest, og alle havde en fantastisk tid, der er specielt børnene i løbet af æg jagten.

Denne søde lille fyr er Alex min niece's søn.

Deling af haven med familie og venner gør alt det hårde arbejde værd.